Obuka za pružanje prve pomoći

Podržite nas!
Podržite nas!
Idi na sadržaj
Naučite prvu pomoć - naučite kako se spašava ljudski život!

Obuka zaposlenih i pojedinaca za pružanje prve pomoći
Obuka iz prve pomoći obuhvata upoznavanje sa postupcima za pružanje prve pomoći, materijalom i opremom potrebnom za pružanje prve pomoći.
Cilj obuke je da se zaposleni obuče u tehnici previjanja povreda, u zaustavljanju krvarenja, u pružanju pomoći od udara električne struje, u postavljanju udlaga kod preloma kostiju, pravilima kardiopulmonalne reanimacije, uklanjanju, smještaju i prenosu povrijeđenog odnosno naglo oboljelog lica. Obuka uključuje i specifičnosti radnog mesta.

Vrijeme, mjesto i način održavanja:
Obuka i osposobljavanje zaposlenih za pružanje prve pomoći vrši se u prostorijama Crvenog krsta Glavnog grada Podgorice. Obuka se obavlja teorijski i praktično. Termin obuke je predmet dogovora. Grupe polaznika se formiraju na osnovu trenutnog interesovanja, kontaktirajte nas i informišite se o sljedećim terminima obuke. Minimalan broj polaznika u jednoj grupi je 7. Cijena obuke po jednom polazniku je 40,00€.
Obuku izvode ljekari koji posjeduju neophodne licence.

Obuka pružanja prve pomoći obuhvata:
• teorijsku nastavu
• praktičnu primjenu (pokazivanje)
• provjeru

Nakon uspješno završene obuke, polaznici dobijaju odgovarajuće sertifikate o svom učešću i uspjehu.

Kontakt za informacije i zakazivanje:
Tel: (020) 633 602Prva pomoć za učenike osnovnih i srednjih škola
Svaki čovjek treba da zna da ukaže prvu pomoć samom sebi i onome kome je ona potrebna. Ona treba da bude pružena što prije, ne čekajuci na dolazak stručnog osoblja, jer to predstavlja  samo gubitak dragocjenog vremena, a ponekad upravo takva zakašnjenja dovode u pitanje život povrijeđenog.

U skladu sa tim Crveni krst Glavnog grada Podgorice ovu aktivnost i posmatra kao jednu od najprioritenijih oblasti svog  djelovanja. Obuka u pružanju prve pomoći odvija se u skladu sa evropskim doktrinama i standardima u ovoj oblasti.

Tokom godine se vrši obuka učenika osnovnih i srednjih škola u pružanju prve pomoći,  i kroz obuku svake godine prodje oko 200 učenika, koji kasnije imaju priliku da pokažu stečena znanja na takmičenjima u pružanju prve pomoći.

Kada se završi sa obukom učenika, u mjesecu maju se  održava Gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći. Na ovom takmičenju učestvuju ekipe podmlatka (osnovne škole) i ekipe omladine (srednje škole).

Nakon održanog Gradskog takmičenja,  slijedi Državno takmičenje, a zatim i međunarodno - Prvenstvo glavnih gradova Jugoistočne Evrope u pružanju prve pomoći. Na svim takmičenjima ekipe Crvenog krsta Glavnog grada Podgorice postižu značajne rezultate.

Nazad na sadržaj