Novosti - Crveni krst Glavnog grada Podgorice

Go to content

Main menu

Novosti

Vaše malo, nekome puno!

Crveni krst Glavnog grada Podgorice je 9. i 10. maja u marketima VOLI - Stari aerodrom i VOLI - Bazar Blok 5 uspješno realizovao još jednu akciju prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene porodice. U akciji je učestvovalo 30 volontera koji su građanima dijelili flajere sa informacijama o akciji i pozivali ih da doniraju neke od najpotrebnijih artikala.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su se odazvali našem pozivu i donirali za najugroženije.
Zahvaljujemo se i volonterima koji su pomogli da i ova akcija bude uspješno realizovana.


8. maj Svjetski dan Crvenog krsta

Danas obilježavamo Svjetski dan Crvenog krsta i 50 godina od usvajanja sedam osnovnih principa Crvenog krsta.

Učešće na 4. Puzlijadi

Crveni krst Glavnog grada Podgorice je učestvovao na manifestaciji za djecu 4. Puzlijada. Manifestaciju je organizovala NVO Dječiji edukativni centar „Pčelica“ a održana je 4. i 5.aprila 2015.godine na II spratu Mall of Montenegro u Podgorici. U okviru manifestacije održane su razne edukativni radionice a volonteri Crvenog krsta Glavnog grada Podgorice su izvodili pokazne vježbe iz pružanja prve pomoći i objašnjavali mališanima osnove pružanja prve pomoći za povrede koje su karakteristične za dječiji uzrast i mogu nastati tokom igre, boravka u prirodi i sl.

Realizovana akcija prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene porodice

Crveni krst Glavnog grada Podgorice je 15. i 16. novembra realizovao akciju prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene porodice. Akcija je sprovedena u marketima VOLI - Stari aerodrom, VOLI - Bazar Blok 5 i SUPER VOLI - Radoje Dakić.

U akciji je učestvovalo 45 volontera koji su građanima dijelili flajere sa informacijama o akciji i pozivali ih da doniraju neke od najpotrebnijih artikala.

Sva prikupljena pomoć će biti distribuirana socijalno najugroženijim porodicama u Danima Crvenog krsta, od 29. novembra do 6. decembra.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su se odazvali našem pozivu i donirali za najugroženije.
Zahvaljujemo se i volonterima koji su pomogli da i ova akcija bude uspješno realizovana.

Svjetski dan prve pomoći

Crveni krst Glavnog grada Podgorice je obilježio Svjetski dan prve pomoći u subotu, 13. septembra. Ovogodišnja tema je  “Budi heroj. Spasi živote. Prva pomoć je za sve, svuda.” Naši volonteri su građanima dijelili flajere i vršili anketiranje o znanju građana o osnovama prve pomoći.


Održano 42. takmičenje u pružanju prve pomoći

Crveni krst Glavnog grada Podgorice je
01.06.2014. organizovao 42. po redu Gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći. Takmičenje je održano u Gimnaziji "Slobodan Škerović", a učestvovalo je 14 ekipa. Prvo mjesto u kategoriji podmlatka osvojila je ekipa OŠ „Sutjeska“, dok je u kategoriji omladine najbolja bila ekipa Srednje medicinske škole.

OTVOREN ŽIRO RAČUN I DONATORSKI BROJ ZA POMOĆ UGROŽENIMA U SRBIJI I BOSNI I HERCEGOVINI


Mobilni operateri u Crnoj Gori su otvorili SMS donatorsku liniju 14543 za pomoć građanima pogođenim poplavama u Srbiji i Bosni i Hercegovini.
Cijena SMS-a ka tom broju iznosi 1 euro, sa uključenim PDV-om.
Novac koji bude sakupljen preko donatorske linije biće uplaćen na račun Crvenog krsta Crne Gore, i preko Crvenog krsta Srbije i BiH upotrijebljen za saniranje štete i konkretnu pomoć ugroženom stanovništvu.
Otvoren je I žiro račun na koji svi zainteresovani mogu vršiti uplate. Broj žiro računa je: 520-2923-36, kod Hipotekarne banke.


Uspješna akcija prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene građane Crne Gore


Još jedna akcija prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene građane je uspješno završena. Hvala svim građanima koji su nam svojim donacijama pomogli. Posebno hvala volonterima bez kojih se ni ova akcija ne bi mogla organizovati.

Vaše malo, nekome puno!
Akcija prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene građane Crne Gore.


Akcija
prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene građane Crne Goreće se održati u subotu i nedjelju, 10. i 11. maja od 9-21h.

Crveni krst Glavnog grada Podgorice će organizovati akciju prikupljanja hrane za socijalno ugrožene građane Podgorice u marketima:
Voli - Stari aerodrom
Voli – Bazar, Blok 5
Roda – Supermarket Masline

Kako bismo obezbijedili potrebnu pomoć, molimo Vas da donirate neki od sljedećih artikala: ulje, šećer, tjestenina, konzervirana hrana, gotove supe, higijenski artikli.
Pozivamo sve zainteresovane volontere koji su spremni da pomognu u prikupljanju hrane i uspješnom realizovanju akcije da se jave Crvenom krstu Glavnog Grada Podgorice na telefon 068 860 839, na mail: [email protected]com.me ili putem naše Facebook stranice https://www.facebook.com/ckpodgorica

Kursevi za obuku spasilaca na vodi


19.12.2013.
Podjela novogodišnjih paketića za djecu

Crveni krst Glavnog grada Podgorice će i ove godine vršiti raspodjelu novogodišnjih paketića za djecu korisnike MOP-a.
Raspodjela paketića će početi 23.12.2013. godine i trajaće do 27.12.2013. godine od 09-14 časova. Pravo na paketiće imaju djeca uzrasta od 3 do 11 godina (godišta od 2002. do 2010.).
Da bi ostvarili pravo na paketiće, koriisnici uz zadnji ček od MOP-a treba da daju na uvid i dječije zdravstvene knjižice.
Novogodišnji paketići su obezbijeđeni u saradnji sa Rotary klubom iz Podgorice.29.10.2013.
Solidarnost na djelu
Akcija prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene građane Crne Gore


Crveni krst će tokom novembra sprovesti još jednu akciju prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene građane Crne Gore. Kao što je to bila praksa i do sada, akcija će se organizovati u saradnji sa supermarketima Mercator/Roda, Voli i Laković. Termini za realizaciju akcije su 9. i 10. novembar, a spisak prodajnih objekata u kojima će se organizovati prikupljanje pomoći će biti objavljen u narednim danima.

15.10.2013.
18. oktobar – Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima

Crveni krst Glavnog grada Podgorice će obilježiti 18. oktobar – Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima. U sklopu obilježavanja tog datuma naši volonteri će sprovesti sljedeće aktivnosti:

Četvrtak, 17. oktobar

19:00 do 21:00 – šetnja centrom grada i podjela propagandnog materijala.

Petak, 18. oktobar

12:00-14:00 i 17:00-19:00 - šetnja centrom grada i podjela propagandnog materijala;
19:00 – prikazivanje kratkog dokumentarnog filma „ROB (A)“ u Sali Gimnazije;
Nakon filma će se održati debata na temu prevencije trgovine ljudima.

Pozivamo sve zainteresovane volontere da nam se priključe u realizaciji pomenute aktivnosti.


04.07.2013.
Uspješan nastup ekipa iz Podgorice na Državnom takmičenju u pružanju prve pomoći

U Sutomoru je 29. juna 2013. godine održano 41. Državno takmičenje ekipa Crvenog krsta Crne Gore u pružanju prve pomoći. Na takmičenju su učestvovale ekipe iz 13 opštinskih organizacija Crvenog krsta.
Obije ekipe iz Podgorice su imale uspješan nastup na takmičenju. Ekipa prve pomoći Srednja medicinska škola - Podgorica (Jelena Ćupić, Zorica Kostić, Aleksandra Mihaljević, Stefan Bugarin, Stefan Perović, Dejan Raičević) je osvojila prvo mjesto u kategoriji omladine, a ekipa prve pomoći JU OŠ “Dr Dragiša Ivanović” – Podgorica (Mia Čabarkapa, Ksenija Janković, Sanja Golubović, Novica Čabarkapa, Petar Petrušić, Andrija Dujović) je osvojila treće mjesto u kategoriji podmlatka.

23.05.2013.
Održano 41. takmičenje u pružanju prve pomoći

Crveni krst Glavnog grada Podgorice je
19.05.2013. organizovao 41. po redu Gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći. Takmičenje je održano u Gimnaziji "Slobodan Škerović", a učestvovala je 21 ekipa. Prvo mjesto u kategoriji podmlatka osvojila je ekipa OŠ „Dragiša Ivanović“, dok je u kategoriji omladine najbolja bila ekipa Srednje medicinske škole.

10.04.2013.
Vaše malo, nekome puno!
Akcija prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene građane Crne Gore.

Crveni krst Crne Gore u saradnji sa kompanijama Voli i Mercator organizuje akciju prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene građane Crne Gore. Akcija će se održati u subotu, 13. aprila od 9-21h.

Crveni krst Glavnog grada Podgorice će organizovati akciju prikupljanja hrane za socijalno ugrožene građane Podgorice u marketima:
Voli 30 Bazar, Blok 5
Roda
Supermarket Masline
Mercator Hipermarket
Mall of Montenegro


Kako bismo obezbijedili potrebnu pomoć, molimo Vas da donirate neki od sljedećih artikala: ulje, šećer, tjestenina, konzervirana hrana, gotove supe, higijenski artikli.
Pozivamo sve zainteresovane volontere koji su spremni da pomognu u prikupljanju hrane i uspješnom realizovanju akcije da se jave Crvenom krstu Glavnog Grada Podgorice na telefon 068 860 839 ili na mail: [email protected]com.me

04.02.2012.
Održan humanitarni „Porodični vikend“ u Cineplexx-u

Bioskop Cineplexx je u subotu i nedjelju 2. i 3. februara organizovao humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za pomoć socijalno ugroženim porodicama.


Građani su donirali novčane priloge, garderobu i igračke. Volonteri Crvenog krsta Podgorice su bili prisutni na akciji i prisutne informisali o istoj.
Prikupljene donacije će biti iskorištene za pomoć socijalno najugroženijim porodicama.
Porodični vikend održava se svakog prvog vikenda u mjesecu.

Crveni krst Glavnog grada
Podgorice se u ime svojih korisnika zahvaljuje svim donatorima, Cineplexx-u i volonterima koji su učestvovali na akciji.

foto: Cineplexx CG


28.11.2012.
Dani Crvenog krsta

Dan Crvenog krsta obilježava se 29. novembra a ove godine se navršava 137 godina od osnivanja Crvenog krsta u Crnoj Gori, a ujedno i prve organizacije Crvenog krsta na Balkanu. Istog datuma počinje i manifestacija "Dani Crvenog krsta" i traje do 6. decembra, tokom koje Crveni krst svprovodi niz aktivnosti kojim se promovišu principi i misija organizacije.

Crveni krst Glavnog grada Podgorice će 1. decembra, u trajanju od 09:00 do 21:00 časova, sprovesti sabirnu akciju "Solidarnost na djelu" tokom koje će se u marketima Merkator, Roda i Voli prikupljati humanitarna pomoć za socijalno najugroženije porodice.

Tokom manifestacije "Dani Crvenog krsta" održaće se
akcija povodim obilježavanja  1. Decembra - dana borbe protiv HIV-AIDS, na kojoj će se dijeliti informativno-edukativni materijal i crvene trake koje su simbol solidarnosti sa oboljelima od HIV-a.

12.11.2012.
Solidarnost na djelu
Akcija prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene građane Crne Gore


Crveni krst Crne Gore i kompanija VOLI organizuju akciju SOLIDARNOST NA DJELU. Sva prikupljena pomoć će biti podijeljena socijalno najugroženijim porodicama u svim opštinama u Crnoj Gori. Kako bismo obezbijedili potrebnu pomoć, molimo Vas da donirate neki od sljedećih artikala: ulje, šećer, tjestenina, konzervirana hrana, gotove supe, higijenski artikli.

Akcija će biti organizovana 16, 17. i 18. novembra, od 9:00 do 21:00 časova, a prodajni objekti VOLI-ja u kojima će akcija biti organizovana u Podgorici su: Voli 10 - tržni centar Stari aerodrom; Voli 6 - Tološi; Voli 29 - Supermarket Zlatica i Voli 30 - Bazar Blok 5.
Pozivamo sve zainteresovane volontere koji su spremni da pomognu u realizaciji ove akcije da se jave Crvenom krstu Glavnog Grada Podgorice.

09.11.2012.
Pomoć porodicama čija je imovina stradala u požaru

Crveni krst Glavnog grada Podgorice u skladu sa svojim mogućnostima i u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore, dana 08.12.2012. godine je donirao pomoć porodicama čija je imovina potpuno uništena od posljedica požara koji se dogodio dana 05.11.2012.god.
P
omoć se sastoji od 10 kilograma brašna, paketa hrane (dva litra ulja i šećera, kilogram pasulja, riže i soli, četiri pakovanja makarona, pet pakovanja ribe, paštete, narezaka i eurokrem), paket higijene ( tri kilograma detrdženta, litar šampona, detrdženta za suđe, četiri sapuna, vlažne maramice , pastu za zube, uloške), kuhinjski set, po dvije jakne i majice po porodici za odrasle i ćebe po članu porodice.
Pomoć je uručena u prostorijama Crvenog krsta Glavnog grada Podgorice.

Poziv za dostavljanje video poruka na temu klimatskih promjena

Forum Jugoistočne Evrope o adaptaciji na klimatske promjene (SEEFCCA) oglašava

POZIV ZA DOSTAVLJANJE RADOVA


u formi video poruka koje se odnose na pitanja klimatskih promjena i adaptacija na klimatske promjene u regionu Jugoistočne Evrope.


Cilj:

Promovisanje poruke: "Klima se promijenila. Jeste li i Vi?"

Na ovaj poziv se mogu prijaviti

Takmičenje ima regionalni karakter, a prvo učešća imaju isključivo radovi iz Srbije, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore.

Nagrade

Prvih pet odabranih radova će biti upotrijebljeni za potrebe izrade regionalnog TV spota, a najbolji među njima će biti nagrađen sa kamerom Canon Powershot A3200.
Odabrani radovi biće predstavljeni i promovisani na našim web kanalima (website, YouTube channel, facebook).

Teme

Dostavljeni radovi treba da obrade neku od ponuđenih tema:
• Voda i klimatske promjene
• Energija i klimatske promjene
• Biodiverzitet i klimatske promjene
• Zdravlje, smanjivanje rizika od nesreća i klimatske promjene

USLOVI ZA DOSTAVLJANJE RADOVA

Ko može učestvovati

Poziv je otvoren za sve potencijalne učesnike bez ograničenja. Ohrabrujemo i očekujemo učešće studenata, individualno ili kroz školske projekte, kao i svih građana zainteresovanih za ovu vrstu angažovanja.

Dužina i broj video poruka

Mksimalni broj dostavljenih video poruka po autoru je pet (5).
Individualna dužina svake video poruke ne može biti veća od trideset (30) sekundi.

Smjernice za izradu video poruka

Poziv je upućen opštoj javnosti, a tehnike upotrijebljene za izradu video poruka moraju biti amaterskog karaktera. Radovi mogu biti urađeni:
• mobilnim telefonima;
• digitalnim fotoaparatima;
• digitalnim video kamerama;

Rok za dostavljanje radova je 16. novembar 2012.


Tokom dostavljanja radova moraju biti ispunjeni sledeći uslovi:

1. Popunjena prijava (sva dokumenta su dostupna na web adresi www.seeclimateforum.org )
2. Radovi se dostavljaju elektronskim putem, putem internet portala za dokumenta veličine do 2 GB-www.wetransfer.com
3. Rad i prijava moraju biti dostavljeni zajedno na e-mail: [email protected]

Nekompletne prijave neće biti razmatrane


• Radovi koji budu dostavljeni ostaće u posjedu arhive SEEFCCA;
• Organizator zadržava pravo da dostavljene radove koristi za potrebe promocije SEEFCCA. Dodatno odabrani filmovi biće postavljeni na našim web kanalima (YouTube, facebook, website) bez dodjele dodatnih nagrada.
• Organizator potvrđuje da dostavljeni radovi neće biti korišteni u komercijalne svrhe;
• Za korištenje odabranih radova neće se plaćati nadoknada;

Imena pobjednika ovog poziva biće objavljena do 25. novembra 2012. na website-u SEEFCCA www.climateforum.org


Uslovi za učešće na ovom pozivu

• Slažem se da se ovaj video može koristiti u svrhe promovisanja tema vezanih za rad SEEFCCA.
• Posebno se slažem da video materijali mogu biti javno dostupni na internet sajtu i drugim kanalima koje koristi SEEFCCA (website, YouTube, Facebook...).
• Ako moj video pobijedi, slažem se da se može koristiti u spotu za podizanje nivoa svijesti, koji se može prikazivati javno na TV stanicama, web stranicama itd.
• Svjestan sam da ne postoje druge provizije i nagrade za autora osim onih objavljenih u poziv dostupnom na sajtu www.seeclimateforum.org.
• Svjestan sam da se mogu prihvatiti samo potpune prijave sa odgovarajućim video materijalom koji odgovara cilju poziva.
• Tvrdim da je video originalan rad koji sam ja stvorio / koji je stvorio moj tim i da on ne narušava autorska prava drugih autora.
• Svjestan sam da prihvatam sve gore navedene tačke kada podnosim prijavu bez potrebe za dodatnim potpisima.
• Svjestan sam da je maloljetnicima potrebna saglasnost roditelja da bi učestvovali u takmičenju i da moraju da daju dokaz o tome, ukoliko se on od njih zatraži.

Prilog:

- Aplikacioni formular
- Poziv za dostavljanje radova

22.10.2012.
Obilježen Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima


U organizaciji Crvenog krsta Glavnog grada Podgorice obilježen je 18. Oktobar - Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima. Naši volonteri su u šoping centru „Mall of Montenegro“ dijelili flajere i kartice sa mjerama opreza, a na štandu su popunjavane ankete koje će pomoći u daljem istraživanju ove teme. Nakon ove, organizovana je i slična aktivnost u „Delta City-ju“ dijeljen je promotivni materijal i prikazan dokumentarni film na temu trgovine ljudima, koji je snimljen pod okriljem Hrvatskog Crvenog križa.


26.09.2012.
Volonteri Crvenog krsta Glavnog grada Podgorice učestvovali u obilježavanju Svjetskog dana bez automobila

Dana 22.09.2012. godine je održana manifestacija "Biciklom od Podgorice do Trgaje" koja je imala za cilj podizanje svijesti o značaju vožnje bicikla na zaštitu životne sredine i snižavanje emisije štetnih gasova, povoljnom uticaju vožnje bicikla na zdravlje i kondiciju, ustaljenosti sličnih akcija kao i neophodnosti poboljšanja uslova i bezbijednosti biciklista u saobraćaju.
Volonteri Crvenog krsta Glavnog grada Podgorice su učestvovali u sanitetskom obezbjeđenju učesnika manifestacije, a u toku pauze koja je napravljena na Trgaji su izveli pokaznu vježbu - simulaciju saobraćajne nesreće i na taj način učesnicima manifestacije demonstrirali metode pružanja prve pomoći.

09.07.2012.
Održano osmo prvenstvo glavnih gradova Jugoistočne Evrope u pružanju prve pomoći

U Sarajevu je od 28.06. do 01.07.2012. godine organizovano 8. prvenstvo glavnih gradova Jugoistočne Evrope u pružanju prve pomoći.
Na takmičenju su učestvovale ekipe Crvenog krsta iz
Beograda,  Bukurešta, Ljubljane, Podgorice, Skoplja, Sofije, Zagreba, Tirane i  Sarajeva  -  grada domaćina. U konačnom plasmanu prvo mjesto zauzela je ekipa domaćin - Sarajevo, drugo mjesto je pripalo ekipi Beograda a treća je bila ekipa Skoplja. Naša ekipa je zauzela četvrto mjesto.

18.06.2012.
Obilježen 14. jun - Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi

Crveni krst Glavnog grada Podgorice je u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore i Zavodom za transfuziju krvi organizovao veliku zajedničku akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija je održana u tržnom centru “Delta City” (I sprat, plato ispred “Costa caffe”-a) u trajanju od 10 do 18 sati. Na akciji je prikupljeno oko 20 jedinica krvi.

10.07.2012.
Održano takmičenje u pružanju prve pomoći

Crveni krst Glavnog grada Podgorice je 26.05.2012. organizovao 40. po redu Gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći. Takmičenje je održano u Gimnaziji "Slobodan Škerović", a učestvovalo je 16 ekipa.
Prvo mjesto u kategoriji podmlatka osvojila je ekipa
OŠ „Dragiša Ivanović“, dok je u kategoriji omladine najbolja bila ekipa Srednje medicinske škole. Prvoplasirane ekipe su izborile učešće na Državnom takmičenju u pružanju prve pomoći koje se održalo u Budvi, a na pomenutom takmičenju su obije ekipe zauzele treće mjesto u svojim kategorijama.
Ekipa Srednje medicinske škole će učestvovati na
Prvenstvu glavnih gradova Jugoistočne Evrope u pružanju prve pomoći koje će se ove godine odžati u Sarajevu.

25.05.2012.
Održane sjednice Upravnog odbora i Skupštine

Upravni odbor Crvenog krsta Glavnog grada Podgorice je 15. maja 2012. godine održao svoju III sjednicu, posvećenu razmatranju aktuelnih pitanja, rada i djelovanja organizacije. Razmatrano je i usvojeno više dokumenata od značaja za dalji rad organizacije.

Takođe, 24. maja 2012. u zgradi Crvenog krsta Crne Gore je održana i III Skupština Crvenog krsta Glavnog grada Podgorice. S
jednici su prisustvovali i predsjednik Crvenog krsta Crne Gore Vojislav Mijušković i generalni sekretar Jelena Dubak. Usvojeni su Izvještaj o radu i Finansijski izvještaj za prošlu, Program rada i Finansijski plan za ovu godinu kao i Izvještaj odbora za finansijska pitanja.

27.02.2012
UPOZORENJE: Lažno prikupljanje pomoći

Crveni krst Glavnog grada Podgorice obavještava javnost da su se pojavile grupe ljudi koji se lažno predstavljaju kao aktivisti Crvenog krsta i od građana prikupljaju finansijska i druga sredstva za pomoć stanovništvu ugroženom u vremenskim nepogodama.
Ovom prilikom želimo da obavijestimo javnost Crne Gore da se ne radi o predstavnicima Crvenog krsta i da upozorimo na ovakve pojave u trenucima kada svi pokušavamo da pomognemo stanovništvu u ugroženim područjima.

Opširnije o tome kako možete postati donator možete pročitati >>OVDJE<<

20.02.2012.
Nastavljena podjela pomoći

Crveni krst Glavnog grada Podgorice i dalje dijeli pakete sa hranom i higijenom
za korisnike koji se nalaze na evidenciji Operativnog štaba za vanredne situacije u Podgorici.
Za dvije porodice koje su zbog vremenskih nepogoda ostale bez krova nad glavom, a smješteni su u kasarni "Masline" dostavljena je hrana, odjeća i obuća, kao i hrana za bebe.

16.02.2012.
Zaposleni i volonteri čistili snijeg

Prethodnih dana su zaposleni i volonteri Crvenog krsta Glavnog grada Podgorice učestvovali u čišćenju ulica od snijega u pojedinim djelovima grada kako bi pomogli u saniranju posljedica vremenskih nepogoda.

Od strane Vojske Crne Gore obezbijeđeno je 100 lopata koje su na revers mogli dobiti građani koji su učestvovali u čišćenju snijega u našem gradu.
 

15.02.2012.
Paketi za 100 ugroženih porodica

Crveni krst Glavnog grada Podgorice je u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore počeo podjelu 100 paketa hrane i 100 paketa higijene za korisnike koji se nalaze na evidenciji Operativnog štaba za vanredne situacije u Podgorici.

Aktivisti Crvenog krsta Glavnog grada Podgorice su danas posjetili vozače kamiona iz susjednih zemalja, koji su smješteni na Bioču, jer nemaju mogućnost povratka u svoje zemlje, zbog neprohodnosti puteva. Za njih 50 su podijeljeni kuvani obroci i osnovna sredstva za higijenu, koje je obezbijedio Crveni krst Crne Gore.

13.02.2012.
Pomoć za najugroženije

Veći broj građana koji se nalaze u stanju socijalne potrebe su od Crvenog krsta Glavnog grada Podgorice dobili pomoć u garderobi, hrani i higijenskim paketima.
Desetočlanoj porodici Gašić (osmoro djece), koja je smještena u kasarni Masline, uz pakete garderobe kupljeni su i ljekovi neophodni za liječenje djece. Takođe, za pojedine beskućnike donirana je garderoba kao i pomoć u novcu za kupovinu plinskih uložaka, hrane i sl.
Zbog nedostatka paketa hrane obezbijeđenih od strane donatora, Crveni krst Glavnog grada Podgorice je od svojih finansijskih sredstava izvršio kupovinu hrane za najugroženije porodice od kojih su neke imale i po desetoro djece.

30.01.2012.
Pomoć za davaoce krvi

Tokom januara 2012. godine Crvenom krstu Glavnog grada Podgorice su se za pomoć povodom organizovanja akcija davanja krvi obratila 3 Kluba dobrovoljnih davaoca krvi:
Klub DDK "23. Oktobar", Klub DDK "Jedinstvo" i Klub DDK "KAP".
Crveni krst Glavnog grada Podgorice je za sva 3 Kluba DDK obezbijedio finansijsku pomoć, a takođe su obezbijeđeni i pokloni za davaoce krvi koji su učestvovali na akcijama.

30.12.2011.
Podijeljeni novogodišnji paketići

Crveni krst Glavnog grada Podgorice je u saradnji sa Rotari klubom iz Podgorice i Centrom za socijalni rad podijelio 1700 novogodišnjih paketića za djecu korisnike materijalnog obezbjeđenja porodice, kao i za djecu bez roditeljskog staranja.

02.12.2011.
Obilježen  1. Decembar - dan borbe protiv HIV-AIDS

U cilju obilježavanja  1. Decembra - dana borbe protiv HIV-AIDS, naši volonteri su održali predavanje o HIV-u (simptomima, načinima prevencije i prenošenja) polumaturantima Osnovne škola „Dr Dragiša Ivanović“.
Naši volonteri su takođe održali akciju u tržnom centru Mall of Montenegro, na kojoj su dijelili informativno-edukativni materijal i crvene trake koje su simbol solidarnosti sa oboljelima od HIV-a.

Fotografije sa ove aktivnosti možete pogledati OVDJE.

05.09.2011.
Održano Državno takmičenje u pružanju prve pomoći

Crveni krst Crne Gore je organizovao XXXIX  Državno takmičenje ekipa Crvenog krsta Crne Gore u pružanju prve pomoći, koje je održano 2. i 3. septembra 2011. godine, u Danilovgradu.
Na takmičenju su kao predstavnici Crvenog krsta Glavnog grada učestvovale  ekipe Srednje medicinske škole iz Podgorice (u kategoriji omladine) i Osnovna škola Dr Dragiša Ivanović iz Podgorice (u kategoriji podmlatka).

12.08.2011
Održana akcija dobrovoljnog davalaštva krvi

Crveni krst Glavnog grada Podgorice je u saradnji sa Zavodom za transfuziju  krvi i klubovima dobrovoljnih davalaca krvi organizovao još jednu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi kako bi se obezbijedile potrebne zalihe sigurne krvi, za kojima je tokom ljetnijh mjeseci uvijek povećana potreba.
Sekretar Crvenog  krsta Glavnog grada Dragan Božović naveo je da Crveni krst već treću godinu zaredom organizuje, u saradnji sa KDD, dobrovoljne akcije tokom ljeta kako bi pomogli Zavodu da premosti taj za njih najkritičniji period.
"Takođe, uvijek smo tokom godine spremni da pomognemo Klubovima dobrovoljnih davalaca da se organizuju slučne akcije darivanja te dragocijene tečnosti", kazao je Božović.

Back to content | Back to main menu