Novosti

Podržite nas!
Podržite nas!
Idi na sadržaj

Otvoren žiro račun za pomoć Albaniji

28 Novembar 2019
Crveni krst Crne Gore je, povodom zemljotresa koji je pogodio Albaniju, aktivirao žiro račun na koji svi zainteresovani građani i subjekti iz Crne Gore mogu uplaćivati sredstva i na taj način pomoći u saniranju posljedica ove nesreće. Broj žiro računa je 520-5188-31, kod Hipotekarne banke, sa naznakom „pomoć stanovnicima Albanije“.
Prikupljena sredstva će biti proslijeđena Crvenom krstu Albanije, koji je od početka aktivan u pružanju prve pomoći, psiho-socijalne podrške i distribuciji interventne pomoći ugroženom stanovništvu, i konstantno prisutan na terenu.
Crveni krst Crne Gore je kontaktirao Crveni krst Albanije odmah nakon zemljotresa i ponudio pomoć i podršku. U kontinuitetu se prate njihove aktivnosti, kao i djelovanje Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, koji zajednički koordiniraju i realizuju pružanje pomoći.
"Aktiviranje žiro računa je način da i građani i privredni subjekti iz Crne Gore i naša organizacija iskažu solidarnost i humanost sa ugroženim stanovnicima Albanije. Tako je Crveni krst Crne Gore za pomoć stanovnicima Albanije opredijelio 3000 eura, a ovim putem pozivamo i ostale da daju svoj doprinos, shodno mogućnostima. Ukoliko bude potrebe za drugim vidovima pomoći, naša organizacija je spremna da odgovori, u skladu sa svojim kapacitetima. Svakako ćemo javnost redovno informisati o načinima našeg pružanja podrške i mogućnostima za njihovo uključivanje" - saopšteno je iz Crvenog krsta Crne Gore.




Nazad na sadržaj